Wad'nhûs 

Genieten van ons vakantiehuis tussen Wad & Wâlden in Kollum

Ontdek

Ons Wad'nhûs

Wad'nhûs is ons sfeervolle en comfortabele vakantiehuis midden in het dorpshart van Kollum. Wad’nhûs is geschikt voor twee personen. Klik op de afbeeldingen om een beter beeld te krijgen.

Recensies

opties

Vakantiehuis

Maak gebruik van de volgende faciliteiten:

 • Gezellige tuin/terras
 • Gratis parkeren
 • Gratis Wifi
 • Huisdier in overleg
 • Laptopvriendelijke werkplek
 • Privé Sauna
 • Royale badkamer
 • Volledige keuken
Zakelijk Slapen

Zakelijk Slapen

Zakelijk overnachten? Neem contact op.

Details
Vakantiehuis

Vakantiehuis - vanaf € 81,00

Vakantiehuis is te boeken per 2 nachten.

Details
Loading...
Back
 

Boeken

  Regio

  Wat te bezoeken?

  Deze regio is vooral geschikt voor, fietsers, wandelaars, rustzoeker en vogelaars. Op de rand van het Nationaal Park Lauwersmeer en op 25 auto minuten van Unesco Waddenzee Werelderfgoed is het goed recreëren. De eilanden Schiermonnikoog en Ameland zijn vanuit deze regio goed te bereiken, ook voor een dagtocht. Voor de vogelaars is het Nationaal Park Lauwersmeer een prachtige plek om vogels te spotten en te fietsen of te wandelen. Wil je beschutting van het bos, dan zijn de Noardlike Fryske Walden binnen handbereik. Kollum ligt aan een route van de lange-afstand-wandelpaden(LAW),Noardlike Waldenpad etappe 4. Dokkum is één van de Friese Elfsteden en een bezoek aan deze stad is beslist de moeite waard.

  Wandelen

  Wandelen

  Wij wandelen zelf graag in de buurt van Ezumerkeeg, maar Kollum ligt ook aan een route van de Lange-afstand-wandelpaden(LAW), het Noardlike Waldenpad etappe 4Het nationaal park Lauwersmeer is ook zeer geschikt om te wandelen en vogels te spotten. Of wat dacht u van wadlopen of het blote voetenpad. Beleef het wandelen op een natuurlijke manier via https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/westerkwartier.

  Daarnaast is het een aanrader om de omgeving te verkennen via de kloosterpaden, mooie wandelroutes van klooster naar klooster. Alle routes staat op de website van het Bonifatius Kloosterpad

  Eten & Drinken

  Eten & Drinken

  Onze regio kent veel lekkere restaurants. Wij eten het liefst bij Dick Soek van de Piloersemaborg. Eerlijk en lokaal eten, geen Michelin ster, maar de kwaliteit is op zijn minst zo goed. Op zondag ook mogelijk uitgebreid te lunchen en bij mooi weer zit je dan in de boomgaard. Reserveren kan via info@piloersema.nl.

  Op de fiets gaan we graag naar het terras bij kunstcafé de Dream in Dokkumer Nieuwe Zijlen om aan het water te genieten van een drie-gangen menu. Super lekker, en Maurice is een uitermate vriendelijke gastheer.

  Een bezoekje aan de meest noordelijke wijngaard van Nederland is iets wat wij zeker ook aanbevelen. Kijk eens op www.defrysling.nl voor activiteiten en uiteraard om een lekker wijntje te proberen. Elke eerste zondag van de maand hebben ze een open huis!

  Wil je een eenvoudige maaltijd ga dan naar Gasterij Manjefiek in Kollum. Veel keuze in vegetarische en vegan gerechten, maar ook lekkere plates en pizza’s.

  Nationaal Park Lauwersmeer

  Nationaal Park Lauwersmeer

  In vroegere tijden stroomden zoet en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Angst voor overstromingen leidde in 1969 tot de bouw van een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park. Voor de vogelaars is het Nationaal Park Lauwersmeer een prachtige plek om vogels te spotten en te fietsen of te wandelen.

  Wij gaan zelf graag naar het strand bij Oostmahorn of lekker naar de haven van Lauwersoog om een visje te eten bij Visrestaurant Smit en te genieten van de viskotters in de haven.

  Meer info: www.np-lauwersmeer.nl

  Unesco Waddenzee Werelderfgoed

  Unesco Waddenzee Werelderfgoed

  De eilanden Schiermonnikoog en Ameland zijn vanuit de ze regio goed te bereiken, ook voor een dagtocht. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit Lauwersoog en de boot naar Ameland vanaf Holwerd. Daarnaast kun je op een avontuurlijke manier deze regio ontdekken met de Wad’ntrip in onze Wad’nbus, een karikteristieke kampeerbus!

   

  Voor vertrektijden zie  https://www.wpd.nl/schiermonnikoog/dienstregeling/ en https://www.wpd.nl/ameland/afvaartenoverzicht/

  Ruurd Wiersmahuis

  Ruurd Wiersmahuis

  Een van onze favoriete musea is het Ruurd Wiersmahuis in Burdaard. Ruurd Wiersma, de schilderende melkvaarder, woonde en werkte in Burdaard. Hij heeft talloze beroepen gehad waaronder melkvaarder. In zijn vrije tijd ging hij schilderen. In het museum ziet u een prachtig staaltje naieve schilderkunst. Hier woonde hij tot zijn overlijden op 15 december 1980. Hij maakte van zijn woonkamer een groot, kleurig panorama. Wanden, plafond, meubilair …. niets in het huis ontsnapte aan het penseel van deze gedreven zondagsschilder.

  https://ruurdwiersma.nl/

  Steden

  Steden

  Vanuit Kollum zijn verschillende leuke steden goed te bezoeken. Elfstedenstad Dokkum ligt op 15 autominuten van Wad’nhûs. De steden Groningen en Leeuwarden zijn het makkelijkst per trein te bereiken. Vanuit Buitenpost (4km) bent u in 20 minuten met de sneltrein in beide steden.

  Dokkum is een sfeervol oud stadje met een ruim aanbod aan gezellige winkels en horeca. Het is ook de stad van Bonifatius. Er zijn verschillende plaatsen waar herinneringen zijn aan deze in 754 vermoorde bisschop. Aanrader is zuivelcoöperatie ZUCO met heerlijke natuurlijke zuivel uit de regio.

  Groningen is een gezellige studentenstad met veel winkels en horeca en natuurlijk het beroemde Groninger Museum. Daarnaast is de place to be nu het Forum Groningen. Hier gebeurt van alles op het gebied van films, festivals, boeken, eten en talks. Heerlijk eten bij Restaurant NOK en in de zomer heb je het mooiste uitzicht van de stad vanaf het dakterras inclusief een rooftop cinema!

  Leeuwarden is ook een studentenstad met een gezellige binnenstad, het bekende Fries Museum, het Nationaal Keramiekmuseum Princessehof en de karakteristieke toren de Oldehove. Leeuwarden was culturele hoofdstad van Europa in 2018 en in de zomer en de festivalmaand November puilt de stad uit van de leuke activiteiten!

   

  Fietsen

  Fietsen

  Het gebied tussen wad en walden is zee geschikt om te fietsen. Lekker op pad richting Groningen of een rondje Dokkum. Via de fietsknooppunten kun je alle kanten op, open ruimte of de beschutting van het bos.

  Kijk maar eens op: https://www.ivn.nl/routes of www.fietsnetwerk.nl

  Contact

  Locatie & Informatie

  Kollum ligt precies halverwege Groningen en Leeuwarden. Met de auto bent u in beide steden in 30 minuten. Met de (snel)trein vanuit Buitenpost( 5 kilometer) bent u er in 20 minuten. Kollum is een vlecke, en was bijna de 12 e stad van Fryslân geweest. Kollum is een watersportdorp en heeft een verbinding tussen de haven en het dorpscentrum gerealiseerd. Het heeft een open vaarverbinding naar het Lauwersmeer en de Waddenzee.

  Eskesstraat 27a, 9291 GV, Kollum

  +31 (0)6 2613 4132

  info@wadnhus.nl